onsdag 20 januari 2010

Dagens barn/ungdomar Vs. lärare

Var har pondusen i dagens lärare tagit vägen? Jag möter dagligen lärare och barn där barnen har mer att säga till om än vad lärarna har. De gör precis som de vill och de formerar lynchmobbar gentemot de "svagare"/ensamma barnen där de i grupp bryter ner de som är ensamma för stunden åtminstone. Så har väl barn gjort i alla tider, men då kan man fundera på värdegrunden som är bland det viktigaste i dagens skola och det alla lärare får slå in i skallen från tiden på lärarhögskolan. Visst, det funkar säkert om det finns lärare som inte är konflikträdda och som när de ser något är fel, inte får säga till barnen, i synnerhet om det är barn med invandrarbakgrund.

Personligen tycker jag att särskilt de barnen Behöver en auktoritär lärare eller person i närheten. En som vågar sätta ner foten när det behövs och som gärna utstrålar den pondusen också. Var finns de mer auktoritära lärarna idag? Dagens lärare (och de flesta andra i allmänhet också) verkar tyvärr inte vara annat än konflikträdda, kanske mycket tack vare de skitlagar och skitregler de måste följa för att vara PK-ryttare. Att sen kunna stå upp för sig själv som person och individ glöms tydligen snabbt av. Någonstans därinne finns det ju faktiskt en person med egna tankar och åsikter om saker och ting, men ingen "får" yttra dem utan att det blir påföljder.

Det kanske låter som jag sågar alla lärare... Och det gör jag också - med all jävla rätt! Ska vi se någon som helst förändring i det här jävla skämtet till land vi bor i, måste vi ju börja med de som ska ta över efter oss en dag. Visa barnen vad etik, moral och ren sunt förnuft är för något. Det lilla uns av självvärde och självförtroende finns det inte många barn som har kvar, det har försvunnit någonstans under skolperioden. När är det dags att ta tag i dagens ungdomar? Och vem är tänkt ska göra det, när det finns de föräldrar/släktingar som lär sina barn något helt annat än bra saker gentemot sina medmänniskor. Det är ju de som sätter regler och lagar vi bör klaga på, inte de på gräsrotsnivån. I ett sunt och friskt samhälle SKA det vara så att det är regeringen som ska frukta sitt folk. Inte folket som ska frukta sin regering. Det är precis där felet sitter.



Dagens citat:
"Jag är jätteglad att jag har dig"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar