onsdag 6 oktober 2010

Kollektivsjälvmord

Precis som rubriken säger.

Den befintliga förbannade kollektivtrafiken... På landsbygden! Vilken jävla misär! För att kunna ta mig till jobbet ca 2 mil kostar det närmare 900:- och tro för all del inte att jag får stå och vänta 5 minuter på nästa buss som i Stor-Stockholm. Vad sägs om att det går 2 gånger per dag, en buss vid 7-tiden så att man ska hinna till jobb eller skola och sedan tillbaka vid 17-tiden. Thats it. 900:- per månad! Fantastiskt!

Eller nyasfalterade vägar som åtminstone gör att man slipper förlora eventuellt foster man bär på. Har ni någon gång vid något tillfälle åkt på en väg utanför storstäderna så vet ni vad jag talar om. Rullgrusvägar eller asfalterade vägar a´la 1968 med så stora tjälskador att man egentligen skulle behöva månbil för att ta sig fram. Så ser de allra flesta vägar ut på landsbygden i Sverige idag. Man skiter i att göra något åt dessa vägar för de är inte högprioritering. Men att satsa för fullt på nya vägar som breddas, byggs ut, byggs in och räta ut befintliga vägar i södra Sverige, det går bra det. På det så vill de höja bensinpriset med 2 kr per liter.

Det är uppenbart att politikerna är totalstolliga när de vill att gemene man skall flytta till städerna för att arbeta. Där finns först och främst inga bostäder. Det är dessutom arbetsbrist (30% av ungdomarna och ca 10% av befolkningen är arbetslösa) i landet av olika skäl och är fullt av människor som tycker det är mycket bekvämare att staten bekostar deras uppehälle genom lämpliga åtgärder. Det är till städerna skattepengarna går, till dessa "olika bekväma" människor, för utbyggnationer av vägar med mera.

Landsbygden då? När är det landsbygdens tur att få skattelyft som så stort utlovas inför varje val? Bonden som mjölkar sina kossor för att du ska ha mjölk på bordet varje dag, bonden som odlar grödor och föder upp djuren för att du ska ha något att äta, eller varför inte skogsarbetaren som fäller träd dagarna i ända för att virke och papper skall kunna tillverkas. Folket som bor och arbetar på landsbygden behöver bilar och transportmedel för att ta sig dit de måste för att göra DIG som konsument nöjd.

Landsbygden behövs i allra högsta grad! Se till att människor på landsbygden i Sverige får mer pengar för sitt underbara arbete istället för att lönedumpa och köpa mat från andra sidan jordklotet. Naturen har sagt ifrån gång på gång och ändå lyssnar inte folk, utan är totalegoister. Vi har ett jättefint lantbruk i Sverige. Varför inte utöka och bevara det som en gång fanns? Eller varför inte utöka djurskyddet så det blir starkt? Förbjuda massindustrialisering på djur? Förbjuda halal och kosherslakt?

Mer/gratis kollektivtrafik = mindre utsläpp = mer pengar skulle kunna gå till att laga vägar och bygga bostäder... Eller kasta pengarna i sjön helt enkelt.

3 kommentarer:

  1. Åhhhh... Ibland är du sådär härligt bitter. Hoppas att du kommer att trivas på jobbet. Jag ser fram emot att få läsa om det här.

    SvaraRadera
  2. Faktiskt så kan jag säga med erfarenhet att bussarna i storstan inte heller är något annat än ett jälva självmord! Sekunden du kliver ombord vet du med säkerhet att du borde ha stannat hemma. Dessa förbannade chaufförer kan verken språket eller landet eller reglerna. Jippi för att åka buss med en kvinnohatande "göteborgare" med rötter i mellan östern där solen tamifan aldrig skiner.

    SvaraRadera
  3. Anonym: Jotack, det är jag väl medveten om. Skrev ett blogginlägg om just detta fenomen i början av denna blogg. :)

    SvaraRadera